Buy safely and easily from local auction houses.

Åke Wickström

Åke Wickström, född 1927 i Vekerum, Mörrums socken, Blekinge. Han är till stor del autodidakt, men har även gått på Skånska målarskolan, Malmö och gjorde också studieresor till bl a Afrika och Paris. Han bodde och verkade i Marieholm i Skåne under lång tid.
Han tillhör de konstnärsprofiler som nog egentligen borde förtjäna större nationell och kanske t o m internationell uppmärksamhet, även om han redan är ett erkänt namn, med utställningar i Paris, Stockholm och i hembygden. I en broschyr från Galerie Jaquester, Paris, står: "Åke Wickström har gått den långa vägen till framgång och uppmärksamhet. Han är en äkta autodidakt och hans stil närmast naturalistisk med en dragning till det naivistiska. Någon har till och med sagt att han är en andlig kusin till Olle Olsson-Hagalund."

Konsten är representerad på flera konstmusèer bl a Vikingsbergs konstmuseum, Helsingborg, och i privata och offentliga samlingar i bl a Frankrike och USA, och han har även utfört altartavlor i Berga och Nävelunda kyrkor.
Hans speciella stil, ofta föreställande människor, interiörer och byggnader innehåller också många experimentella inslag. Detta gäller verkligen också för de senaste målningarna.

Källor: Allhems konstnärslexikon, Utställningsbroschyr från Galerie Jaquester, Paris, Museum.helsingborg.se, samt egna reflektioner.